TRENDLINE MOTOROK AKCIÓS ÁRON KAPHATÓK!

Alkatrész termékeinket raktárról, rövid határidővel tudja átvenni személyesen, vagy futárszolgálattal szállítjuk Önnek. Az egyedi méretre gyártott termékek szállítási idejét a termékeknél jelezzük.

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/638-5907

Fix keretes műanyag és alumínium szúnyogháló szerelési útmutató.

 

  

  

  

  

 

   

Miután leellenőrizte a kapott csomag tartalmát, (a webshopban a termék adatlapjának alsó részében található „csomag tartalma” fül segítségével) az alábbi lépéseket követve egyszerűen összeállítja a szúnyoghálóját.

Fix keretes szúnyogháló akár műanyag, akár alumínium, vagy peremes alumínium keret profillal kövesse ezt az útmutatót.

  1. A négy keret profilból két egyforma hosszúságú profil végekbe illessze be a sarok elemeket. A sarok elemeket egyféleképen tudja beletolni a keret profilba, amint a fényképeken is látja. Ha egymásba csúsztatta a sarok és keret elemeket, de nem sikerül elsőre teljesen összenyomni a sarok elemet a keret profillal, kalapáccsal a műanyag sarok gyenge kocogtatásával üsse össze a két elemet.
  2. A másik két hosszúságú keret profilt is illessze össze a sarok elemekkel, az első pontban leírtak szerint és ütközésig tolja össze.
  3. Miután a keretet összeállította, tegye egy asztalra vagy földre ahol a szúnyoghálót rá tudja teríteni. A szúnyoghálót lehőség szerint jól simítsa ki, úgy hogy a kereten lévő núton egy cm-el túllógjon.
  4. A gumigéderrel kell a hálót rögzíteni, úgy hogy a gumit belenyomja a keret nútjába. Ezzel a háló beleszorul a nútba. Ezt a görgős géderbehúzó szerszámmal tudja a legkönnyebben elvégezni. Amennyiben nincs cél szerszáma hozzá, egy lapos csavarhúzóval nyomkodja a gumit a nútba. Ügyeljen arra, hogy a hálót ne sértse fel. A háló rögzítésekor, a gumigéder nútba nyomkodásakor előfordulhat, hogy a háló meghúzódik, a felületén ránc keletkezik. Ebben az esetben a gumigédert néhány centiméteren húzza ki a nútból és simítsa ki a hálót, majd folytassa a háló rögzítését a gumi nútba nyomásával. A sarkoknál külön figyelemmel nyomkodjuk bele a gumigédert, még ha behúzó szerszámmal dolgozunk akkor is.
  5. Győződjön meg arról, hogy a szúnyogháló rögzítése ránc mentesen sikerült, a háló egyenletes sima, nincs rajta húzódás, ráncosodás. Emelje fel a keretet, nézze meg, hogy a háló szépen fekszik a keretben, ne legyen laza. Miután a kereten körbe rögzítettük a gumigéderrel a hálót, egy éles vágó pengével (pl. sniccer) vágjuk le a túllógó gumit.
  6. Ha a háló rögzítésének ellenőrzését az 5. pontban leírtak szerint elvégezte és megfelelőnek találta, akkor a núton túllógó háló levágásával folytassa. A képeken bemutatott kés tartással vágja körbe a kereten a feleslegesen túllógó hálót. A kést ne függőlegesen tartva vágjon, kb 45 fokos szögben tartva használja. Ügyeljen arra, hogy ne vágjon bele a gumigéderbe. A hálót a gumi magasságában vágja el, ne vágjon a nút alja felé.
  7. Gratulálunk ezzel elvégezte a szúnyogháló összeszerelését. Most a szúnyogháló rögzítése következik. Ez a típustól függően kétféle módon történik.
    1. Peremes alumínium (10 x 32 mm-es profil) szúnyogháló rögzítése. A keret méretétől függően 4-6-8 db félfordítót (fém rögzítő fül) talál a csomagban és megfelelő mennyiségű (3x10mm) csavart. A csavarokkal kell a rögzítőket a keret belső oldalára (ahol a gumigédert rögzítette) rácsavarozni. Oldalanként egy fül esetén középre, kettőnél kb. egyharmadra osztva a keret hosszában. A csavarozáshoz nagy segítség egy fúró-csavarbehajtó akkus gép. A fülek rögzítése után helyezzük a szúnyoghálót az ablakkeretbe és a félfordítók (fülek) elfordításával rögzítsük.
    2. Műanyag (18 x 32 mm-es profil) és alumínium (13 x 23 mm-es profil) szúnyogháló rögzítése. Ennek feltétele, hogy az ablakhoz kívülről hozzá lehessen férni. Az ablakkerethez kívülről kell hozzá csavarozni mérettől függően 4-6-8 db csavarral, tükörgomb takarással. A csavarokat a keret hosszának megfelelően egyenletes elosztásban rögzítsük.